Meistä

Poppanachic on tamperelainen vaatteisiin ja asusteisiin erikoistunut brändi, jonka toimintaa ohjaa intohimo kuvioihin ja kankaisiin. Valmistamme vaatteita, jotka herättävät iloa, sulauttaen saumattomasti kudotut, neulotut ja painetut kuviot ajattomiin klassisiin muotoihin.

Poppanachicin visiona on tulla maailmanlaajuisesti kiinnostavaksi brändiksi, joka tunnetaan kuvioistaan ja erottuvista kankaistaan. Tavoitteenamme on olla laadukas ja kotimainen valinta asiakkaillemme. Ylpeänä jatkamme rikasta kudonta- ja kuvioperinnettä yrityksessämme Unica Fashionissa, joka on perustettu vuonna 1981. Unica Fashion on toimittanut tuotteitaan mm. Japanin markkinoille jo vuodesta 1995.

Poppanachicin jokainen kangas ja neulekuvio on huolellisesti työstetty alusta alkaen. Rakennamme ja teemme tiivistä yhteistyötä sekä Suomessa että Euroopassa erilaisten yritysten kanssa hankkiaksemme eksklusiivisia kankaita, jotka ovat olennainen osa luomuksiamme.

Tampereella sijaitsee oma myymälällämme, jossa emme ainoastaan esittele kokoelmaamme, vaan tarjoamme myös räätälöityjä tuotteita asiakkaidemme mieltymysten ja mittojen mukaisesti.

Poppanachicin tarina alkoi kahden suunnittelijan Katri Kuukkasen ja Liisa Pikkujämsän kohtaamisesta vuonna 2020. Katrilla on sekä taiteen maisterin tutkinto tekstiilisuunnittelusta että taustanaan tekstiili- ja vaatetustekniikan insinöörin tutkinto. Hän keskittyy visuaaliseen ja tekniseen kuvioiden suunnitteluun. Liisa, palkittu suomalainen suunnittelija, on tehnyt pitkän uran Unica Fashionin yrittäjänä ja suunnittelijana. Poppanan kaltaisten kankaiden vetovoima ja niiden potentiaali lumosivat Katrin, kun hän vieraili yrityksessä vuonna 2020. Katrin intohimo kuvioiden suunnitteluun ja vaatteisiin materialisoitui ja muotoutui Poppanachiciksi.

Yrityksen alkuaikoina, 90-luvulla käytettiin paljon perinteistä poppana-materiaalia, joka tehdään kutomalla puuvillanauhoja kalalankaloimeen. Nykyään kankaat valmistetaan kuitenkin samettichenille-langasta. Poppanachic brändi ei rajoitu vain poppana-tyyppisiin materiaaleihin, vaan se sisältää myös muut kudotut, neulotut ja painetut kankaat.

Brändin ensimmäistä kuosia Bloomia käytetään jacquard-sametissa, denimissä ja merinovillaneuleissa. Syksyllä 2023 debytoimme mallistomme CIFF:ssä Kööpenhaminassa.

Tällä hetkellä tiimimme koostuu seitsemästä sitoutuneesta ammattilaisesta, joista kukin tuo oman ainutlaatuisen luovuutensa Poppanachicin elävään maailmaan.