Vastuullisuus

Vaikutus ja vastuullisuus

Tutustu Poppanachicin materiaaleihin ja niistä valmistettuihin tuotteisiin. Pyrimme luomaan kestävää muotia ja käytämme pääasiallisesti luonnonmateriaaleja ja kierrätettyjä materiaaleja. Pyrimme minimoimaan kangasjätettä ja valmistamme ylijäämämateriaalista pikkutavaraa. Tarjoamme klassisia malleja uniikeilla kuoseilla, jotka kestävät aikaa. Poppanachic-tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Poppana

Perinteisestä Poppana-materiaalista valmistetut tuotteemme ovat yhdistelmä perinteistä käsityötaitoa ja nykyaikaa. Poppana on puuvillasta kudottu kangas. Poppana-sana on kotoisin Etelä-Karjalasta, ja siitä on käytetty myös nimityksiä rököraanu, rääpälvaate, rääsäle ja nukeri. Poppana kude leikataan kankaasta täysvinoon ohuiksi kuteiksi. Vinoon leikkaamisen ansiosta valmiin tuotteen pinta on samettimaisen pehmeä. Nykyisin poppanan loimena on useimmiten 6-säikeinen kalalanka. Pirkanmaan Kotityö Oy esitteli ensimmäisen teollisesti valmistun poppananauhan vuonna 1973. Nykyään poppanoita kudotaan sekä vanhoista että uusista kankaista leikatuista kuteista. Poppana-materiaalimme on kudottu Suomessa.

Bloom jacquard sametti

Poppanachicin jacquard-kudotussa samettimateriaalissa on kukka-aihe. Samettikankaat kutoo liettualainen kutomo, jonka kanssa meillä on vakiintunut yhteistyö. Tämä materiaali on erityisesti ihastuttanut japanilaisia asiakkaitamme. 

Bloom jacquard denim

Poppanachic tuo markkinoille myös oman denim tuotesarjan. Kuvion kuluneisuus on tehty väreillä ja sidoksella, joten farkkumateriaalin normaaleja, paljon vettä vaativia kulutuspesuja ei ole tarvinnut käyttää. Materiaali on valmistettu Liettuassa samassa kutomossa kuin meidän samettikankaamme. 

 

Bloom extra hieno merinovilla

Merino-mallistomme koostuu monivärisistä neulekuoseista. Neulemateriaalin on valmistanut tamperelainen yritys Agtuvi Oy. Neuleissa on käytetty hienointa mulesing-vapaata merinovillaa, jolla on Öko-Tex-standardi. Merinovillalanka on kehrätty Italiassa, ja villa on peräisin Uudesta-Seelannista, Etelä-Afrikasta ja Argentiinasta.

 

Bloom digitaalisesti painettu viskoosi

Bloom kuvion olemme tehneet myös digiprintattuna viskoosinkankaalle, jossa on metallinen ja heijastava fiilis. Hengittävästä ja laskeutuvasta viskoosista olemme tehneet toppeja ja hameita.

Kevyt puuvilla denim

Denim-puuvillasta olemme tehneet rennot housut, topin ja mekon. Näillä täydentää vaivattomasti erilaisia asukokonaisuuksia. Materiaali on hankittu eurooppalaiselta kangasvalmistajalta.

 

Räätälöintipalvelut

Tarjoamme myös yksilöllisesti räätälöityjä tuotteita asiakkaiden mieltymysten mukaisesti. Voimme tehdä muutoksia olemassa oleviin tuotteisiin, kuten hihan tai helman pituuteen. Jos asiakas haluaa tuotteemme täysin omilla mitoillaan, se on myös mahdollista. Räätälöidyn tuotteen tilaaminen on mahdollista ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen info@unicafashion.fi, josta opastamme eteenpäin tilauksen tekemiseen.

Valmistus Tampereella

Tampereella on pitkä tekstiiliteollisuuden historia, joka ulottuu 1800-luvulle, jolloin siitä tuli merkittävä puuvillatehtaiden ja tekstiilituotannon keskus. Kaupungin sijainti Tammerkosken varrella tarjosi kaupungille runsaat vesivarat ja edisti teollista kehitystä. Tämä toi Tampereelle lempinimen "Suomen Manchester”. Vaikka toimiala on muuttunut vuosien varrella, Tampereen tekstiiliperintö on edelleen merkittävä, ja meidän kaltaiset yritykset edistävät kaupungin perintöä yhdistämällä modernia muotoilua ja kestävää kehitystä perinteiseen käsityötaitoon.